Start | IFK Föreningar | IFK-Material | Utmärkelser | Information | Blanketter | Kamratmästerskapen | Kontakt

Oves IFK-hörna
 
Ove Drygt 30 år inom journalistyrket har satt sina spår. Började som sportjournalist en gång i tiden, men blev senare allmänreporter vid Nerikes Allehanda när jag kom till redaktionen i Askersund. Är pensionär sedan ett antal år tillbaka. För att hålla igång huvud och fingrar har jag sedan dess ägnat mej åt att blogga och skriva krönikor. Både på en egen blogg och för tidningens räkning. Mina bloggar är en salig blandning av gammalt och nytt. Om personer som jag mött och händelser jag varit med om. Och väldigt mycket om idrott.

IFK Askersund har alltid varit min klubb både som aktiv och ledare. Nu har jag barnbarn som spelar i de vit-blåa färgerna. Det värmer. Jag har fått en förfrågan om att bidra med lite skrivande för Centralorganisationens räkning och visst kan jag göra det. Jag följer IFK-klubbarna med extra stort intresse. Är uppväxt inom den rörelsen. Har själv fått ett antal utmärkelser från IFK som hänger på hedersplats mitt skrivrum. Har också hjälpt IFK Askersund med några jubileumsskrifter. Föreningen startade redan 1904 i Askersund.

Förhoppningen är att jag skall kunna bidra med att lyfta fram IFK-rörelsen ytterligare lite med mitt skrivande. Och det med att hjälp av föreningarna ute i landet. Både små och stora. Vet av erfarenhet från mina journalistår att klubbarna sitter inne med massor av intressant information. Både i bilder och text. För att inte tala om alla jubileumsskrifter. Det vore trevligt att ta del av skrifterna och sprida information om IFK-förenin ute i landet.

Material som jag kan använda mig av i mitt skrivande kan sändas till:

Ove Danielsson
Stöökagatan 17B
696 30 Askersund
ove.danielsson@ifkcs.org


Föreningar

IFK Askersund

Kamratskap och etik sätts i centrum.
Centralstyrelsen stöttar landets IFK-föreningar med information om ekonomi, juridik och stadgar.
Vi värnar också IFK-traditionen med blå-vita färger och skyddat varumärke för klubbmärke och fyruddiga stjärnan.