Start | IFK Föreningar | IFK-Material | Utmärkelser | Information | Blanketter | Kamratmästerskapen | Kontakt

INFORMATION OCH NYHETER

Kalla och Thörnblad2007-02-26
 
Söndag 25 februari 2007
Aldrig tidigare har två av IFK CS ungdomsstipendiater presterat världsklass samtidigt. Charlottes friska uppträdande fram till sjundeplatsen i skiathlon vid Skid-VM i Japan och Linus otroliga höjdhopp vid ISM i Göteborg!!!

Tvåa i ett SM med rekordhöjden 238 cm!
OTROLIGT!
GRATTIS båda och nu ser vi fram mot Charlottes 10 km fristil i morgon bitti 27 februari samt senare i veckan stafett för damer i samma VM 4x5 km.

LYCKA TILL!!

KALLA igen!!2007-02-25
 
22 juli fyller Charlotte Kalla, IFK Tärendö, 20 år. I dag söndag 25 februari 2007 debuterade Charlotte i skid-VM i Sapporo i Japan med en sjundeplats bara tiondelar efter två finskor och 25 sekunder från guldet i biathlon 2x7,5 km.

IFK CS hurrar och grattar bort till andra sidan jordklotet. Nu återstår 10 km fristil och en plats i stafettlaget 4x5 km i veckan som kommer. Stafettmedalj är ett mål som Sverige hoppas mycket på.

LYCKA TILL!

Kalla vann senior-SM2007-01-14
 
Framgångarna fortsätter. I Åsarna vann Charlotte
Kalla, IFK Tärendö, 10 km fri stil senior-SM före hela
den svenska eliten. Charlotte fyller 20 år först den 22
juli. IFK CS hurrar!

Och på söndagen vann hon lätt sprint-SM över guldolympier m fl.
Otroligt!!

IFK TUMBA-guld!2007-01-08
 
Vid Jurysammanträde 6 januari 2007 utsågs IFK Tumba Handbollklubbs lag Flickor födda 89-90 till Årets IFK-are 2006 i Botkyrka för bedriften att bli Svenska mästare i sin åldersgrupp.

Priset, som är på 5 000 kr, pokal och diplom, är skänkt av Alfa Laval och kommer att delas ut vid publikt arrangemang under våren.

Samtidigt utsågs Peter Tenbrock, IFK Tumba Handbollklubb, till mottagare av ledarstipendiet ur Jubileumsfonden.

Stipendiet, som är på 2 500 kr, kommer att delas ut i samband med IFK Tumbas 75-årsjubileum den 10 mars i Folket Hus, Segersjö.

Med vänliga IFK-hälsningar
Lars Sjöberg
Ordf IFK TUMBA IA

IFK i TV-krönikan2007-01-05
 
Torsdag 11 januari kl 17 i SVT 1 repriseras Sportens årskrönika. Missa inte Klüft, Kalla, Wissman och Thörnblad m fl IFK-are.

IFK TÄRENDÖ igen!!2007-01-05
 
2007-01-05
Ny succé för IFK Tärendös juniorer!
Så här skriver IFK Tärendös allt i allo Dan Karlsson.

Vattenfall Cups tävling för landets skidjuniorelit fick flyttas från Hudiksvall till Gällivare på grund av snöbrist. Detta tackade IFK Tärendös deltagande skidjuniorer i D 17-18 år (Fanny Pekkari) och i D 19-20 år (Charlotte Kalla och Mia Eriksson) för genom en suverän start i dagens inledande lopp för alla tre.

Att Fanny Pekkari förr eller senare skulle få ett litet genombrott har vi varit förvissade om. Fanny slog till i D 17-18 på 5 kilometer fri stil i dag fredag med en jättefin 6:e plats bland hela Sverigeeliten. Fannys avstånd till segrande Tonje Haanes-Renberg, Funäsdalen var måttliga 34 sekunder. Bra rutet och åkt, Fanny! Det finns säkert mer att ta fram.

I D 19-20, också det 5 kilometer fri stil, sopade IFK Tärendö nästan rent med segrande Charlotte Kalla fantastiska 53 sekunder före Anna Simberg och med Mia Eriksson på en fin 4:e plats, drygt 20 sekunder efter Anna.

Det måste kännas jätteskönt för Mia att nu finnas konstant där uppe. Charlotte verkar vara i en division för sig gentemot övrig Sverigeelit.
Vad är annat att säga än ett jättegrattis till Fanny, Charlotte och Mia.

Nu väntar sprint klassisk stil 1,4 kilometer i morgon lördag och masstart 5 kilometer klassisk stil på söndag.

Naturligtvis håller vi alla våra tummar för tjejerna och återkommer med en slutrapport på söndag kväll. Våra grattis går också naturligtvis till IFK:s ledarkader på plats i Gällivare.

Egentligen är det fantastiskt det här med Charlotte Kallas framfart. I dag saknar vi henne varje gång när seniorerna tävlar i världscupen. Fantastiskt är ordet!

Ni som vill se hela resultatlistorna från dagens tävlingar och sedan morgondagens och söndagens, kan lämpligen gå in på "gellivare.se" och sedan knappa in "föreningar", där ni hittar Gellivare Skidallians.

Dan Karlsson
IFK Tärendö

IFK Vänersborg2006-12-23
 
BANDY i blidväder
Vänersborgs kommun har lämnat
klartecken för att bygga en inomhushall för bandy. Arenan kan stå klar till säsongen 2008-2009.

IFK Vänersborg har i år haft stora problem med isen på grund av det milda vädret. Många IFK-föreningar längtar efter konstfrusna banor och hallar för bandyspel. IFK ASKERSUND lade ned bandyn för 15 år sedan i brist på is.

Nu vaknar intresset igen, så även för hastighetsåkning på skridsko.

Kalla igen!!2006-12-18
 
Helgen 16-17 december blev lyckad i världscupen för Charlotte Kalla, IFK Tärendö. 18:e i 15 km fritt och tvåa med stafettlaget i Frankrike. Missa inte reprisen kl 16.10 i SVT 1 av morgonens TV-intervju med den pigga 19-åringen!
GOD JUL och Grattis Charlotte och IFK Tärendö!

Robin Rohlén belönas2006-12-11
 
IFK UMEÅ:s Robin Rohlén får årets IFK-ungdomsstipendium
Jättelöfte på 400 meter får IFK-pris på 10 000 kronor


400-meterslöparen Robin Rohlén, 16 år, får IFK:s centralstyrelses
ungdomsstipendium för 2006 på 10 000 kronor. Hans personbästa på 48,30, satt vid tävlingar i Grekland i juli, är den bästa eltid som en 16-årig svensk löpare har noterat, enligt tillgänglig statistik. Manuellt sprang Christer Gullstrand, IFK Helsingborg, på 48,1 redan 1975 då han fyllde 16 år.

Robin Rohlén tävlar för IFK Umeå och vann under 2006 bland annat
ungdomsfinnkampen, ungdoms-SM inne och ute och blev fyra på skol-VM (Gymnasiaden) i 17-årsklassen, alla loppen var 400 meter.

Robin deltog också i det vinnande svenska stafettlaget över 1 000 meter i skol-VM genom att överlägset vinna den avgörande 400-meterssträckan.

Vid skol-SM på Stadion i september vann han både 100 och 400 meter
överlägset och fick priset för årets prestation alla kategorier.

IFK:s ungdomsstipendium delas ut vid IFK:s centralstyrelses årsmöte den 17 mars i Stockholm. Åldersgränsen är 17 år och bland dem som fått priset på 10 000 kronor tidigare märks friidrottarna Carolina Klüft, IFK Växjö, Jenny Ljunggren IFK Helsingborg, Linus Thörnblad, IFK Lund, samt skidåkarna Hans
Olsson, IFK Mora, och Charlotte Kalla, IFK Tärendö.

Frågor ställs till ordföranden i IFK CS, Erik Lidén, tel 0708-13 52 50
eller ordf i IFK Umeå friidrott Rikard Hedelin, tel 090-77 31 55

IFK:s centralorganisation omfattar i dag 168 IFK-föreningar med drygt
100 000 medlemmar och IFK bildades redan 1895.


www.ifkcs.org

Friidrottsprotest2006-11-27
 
Landslagsstjärnornas öppna brev
27 november 2006

Öppet brev till Statsminister Fredrik Reinfeldt och regeringen
Från aktiva i friidrottslandslaget

Stöd ansökan för friidrotts-VM i Sverige 2011 eller 2013!

Skall Sverige fortsatt vara en framgångsrik idrottsnation måste vi vara beredda att med jämna mellanrum bjuda till fest på hemmaplan. Efter regeringens beslut i förra veckan att man inte stöttar en svensk ansökan för ett friidrotts-VM i Sverige 2011 eller 2013 vill vi aktiva och tränare gärna ha ett ord med i laget.

Vi har just deltagit i EM i Göteborg. Vi erövrade sex (6) medaljer varav tre (3) av ädlaste valör, guld. Det är det bästa resultat ett svenskt friidrottslandslag uppnått på något EM! Vi deltog med den största trupp någonsin och representerade ett 50-tal klubbar.

Alla aktiva inklusive våra utländska medtävlare älskar att tävla i Sverige och få uppleva den stämning som engagerad och kunnig publik innebär.

Alla kan inte bli medaljörer, än mindre vinna en eftertraktad mästartitel men vad vi alla hade och har gemensamt är den heta viljan att få delta i ett mästerskap på hemmaplan. Bakom det målet ligger år av förberedelser, tusentals träningstimmar, massor av hårt arbete av aktiva och tränare och samtidigt både inspirationen och glädjen att få bjuda konkurrenter och tävlingskamrater på hård kamp inför en stor hemmapublik!

När Sverige tilldelades EM i Göteborg 2006 innebar det en kick och nytändning för alla led i friidrottsrörelsen. Det innebar en total fokusering på högt ställda personliga och övergripande mål. Det var kul att få föreställa sig själv som delaktig i satsningen och deltagare i tävlingen.

Vi ville alla visa våra bästa prestationer inför publiken på Ullevi och för de miljoner som upplever en sådan tävling via TV. Det gick lättare att uthärda tunga dagar genom att tänka framåt på sommaren 2006.

Samtidigt var vi också medvetna om hur mycket våra prestationer skulle kunna inspirera alla ungdomar som runt om i Sverige sysslar med idrott i allmänhet och friidrott i synnerhet.

Vi som står bakom det här brevet vill självklart ha ett nytt, utmanande mål framåt i tiden. Samtidigt känner vi ansvar för att de som vi är idoler för idag också skall få en chans att efter år av hård träning få uppleva stämningen och glädjen med ett stort mästerskap på hemmaplan.

Vi om några vet vad det innebär! Om Sverige aldrig är berett att bjuda till idrottsfest på hemmaplan så blir det inte lätt att i framtiden motivera idrottare - från knattar till elit - att ge allt för en kamp om medaljer och nationell ära. Vi anser att Sverige skall söka VM nu! Och för det fordras också att regeringen säger ja!

Susanna Kallur
Johan Wissman
Christian Olsson
Emma Green
Carolina Klüft
Robert Kronberg
Patrik Kristiansson
Linus Thörnblad
Stefan Holm
Agne Bergvall
Yannick Tregaro
Kenth Olsson
Johnny Holm

Fortsättning följer, besked före jul


Fler sidor....
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 1819 20 21 22 23 24 25


Kamratskap och etik sätts i centrum.
Centralstyrelsen stöttar landets IFK-föreningar med information om ekonomi, juridik och stadgar.
Vi värnar också IFK-traditionen med blå-vita färger och skyddat varumärke för klubbmärke och fyruddiga stjärnan.